nov. 27, 2023

Team Norra segrade igen

4-0 i fjol och 2-1 i år. Team Norra segrade igen i Morgondagens stjärnor. Elias Jemal prickade in segermålet i slutet av matchen. - Det var en tuff och rolig match med många talanger, säger Dimitrios Giantsis, tränare för Team Norra.

I helgen avslutades säsongen med Morgondagens stjärnor, en talangmatch mellan de främsta talangerna från Ettan Norra och Ettan Södra. Årets spelare var födda 2003 eller senare. Med kort varsel tvingades talangmatchen flytta från Kanalplan till Södertälje Fotbollsarena på grund av snöovädret i Stockholm.

- Vi måste alltid sätta våra spelares hälsa och säkerhet i första hand, vilket vi nu gjort, säger Jimmy Fors, utvecklingschef föreningar och ansvarig för Morgondagens stjärnor.

Trots snöovädret bjöd Morgondagens stjärnor på en spännande tillställning. Team Södra hade ledningen i halvtid. Anfallaren i Ljungskile SK, Aulon Bitiqi, stod vid rätt plats på hörna och petade in ledningsmålet. Ett klassiskt målskyttsmål som 19-åringen har gjort många gånger tidigare under säsongen.

- Jag älskar att göra mål. Det är bästa som finns. Det är ett anfallsmål som anfallare gör, säger han.

Team Norra saknade inte målchanser i första halvleken. Närmast var Gent Elezaj med en ribbträff.

- Vi måste spela bättre, spela snabbare och spela mer genom linjerna. Vi spelar mest runt, då de är samlade hela tiden. Vi måste göra det bättre, säger Elias Jemal som var lite självkritisk mot sin egen prestation:

- Den var helt okej. Jag kommer förbättra det i andra halvleken, göra det mycket bättre och göra mål också.

Så blev även fallet. I andra halvleken lyckades Team Norra vända matchen. Först låg Elias Jemal bakom kvitteringsmålet av Emanuel Swedi. Därefter kunde Jemal göra segermålet med kvarten kvar att spela. Jemal vände runt i straffområdet och dunkade in segermålet med vänsterfoten.

- Vi var bättre om vi tar båda halvlekarna. Vi hade fler målchanser och gjorde målen i andra halvleken. Det var en tuff och rolig match med många talanger. Vi hoppas att alla kan ta nästa steg, säger tränaren Giantsis.

Detta var andra segern i rad för Team Norra i Morgondagens stjärnor. I fjol vann Team Norra med 4-0.