nov. 28, 2023

Så gick kvalspelen

Kvalspelen är över. Falkenbergs FF, Nordic United FC, Ängelholms FF och IFK Stocksund blir kvar i Ettan.

På torsdagskvällen drog Superettankvalet igång. Falkenbergs FF fick med sig ett kryssresultat (2-2) mot Skövde AIK efter Oliver Hintsa kvitterade i 97:e minuten. Samtidigt kunde Örgryte IS besegra Nordic United FC med uddamålet (1-0). Noah Christoffersson prickade in segermålet i 78:e minuten.

Skövde AIK och Örgryte IS gick segrande ur returmötena på söndagseftermiddagen. Skövde AIK besegrade Falkenbergs FF med 3-0 medan Örgryte IS vann med 1-0 över Nordic United FC. Resultaten innebar att Falkenbergs FF och Nordic United FC spelar kvar i Ettan säsongen 2024.

IFK Stocksund och Ängelholms FF lyckades kvala sig kvar i Ettan. IFK Stocksund vann dubbelmötet mot Enskede IK med 3-0 och 2-1. Ängelholms FF vann över FBK Karlstad med 4-3 i första kvalmatchen och spelade oavgjort i returmötet. Det innebar att klubbarna spelar kvar i Ettan.

Superettankvalet:

Kvalmatch 1: Falkenbergs FF - Skövde AIK 2-2 (1-1)

Målen: Azeez Temitope Yusuf (15'), Godwin Aguda (44'), Isak Vidjeskog (78') och Oliver Hintsa (90+7')

Kvalmatch 2: Skövde AIK - Falkenbergs FF 3-0 (2-0)

Målen: Darrell Kamdem Tibell (25', 75') och självmål (43')

Kvalmatch 1: Nordic United FC - Örgryte IS 0-1 (0-0)

Målet: Noah Christoffersson (78')

Kvalmatch 2: Örgryte IS - Nordic United FC 1-0 (1-0)

Målet: Viktor Lundberg (18')

Ettankvalet:

Kvalmatch 1: Enskede IK - IFK Stocksund 0-3 (0-1)

Målen: Ömür Pektas (34', 85) och Fabian Tristen (60')

Kvalmatch 2: IFK Stocksund - Enskede IK 2-1 (0-1)

Målen: Kristijan Cosic (11'), Yoas Yemane (56') och Fabian Tristen (58')

Kvalmatch 1: FBK Karlstad - Ängelholms FF 3-4 (2-3)

Målen: Ludvig Gran (6'), Självmål (8'), Johan Oremo (9'), Assad Al Hamlawi (33', 79'), Filip Örnblom (37') och Haytham Chebil (45')

Kvalmatch 2: Ängelholms FF - FBK Karlstad 1-1 (0-0)

Målen: Oliver Kåhed (78') och Johan Oremo (81')

Dela

FLER NYHETER

10 May, 2024
Ettanföljarna har utsett månadens mål i april. Mohammad Fazal och Rasmus Niklasson vann med sina drömmål.